Drs Down - Nando Liebregts, Rutger Messerschmidt EA - Breda | ChasséTheater

datum: vrijdag 20 oktober 2017

Dit evenement is al voorbij. ×
Drs Down - Nando Liebregts Rutger Messerschmidt EA - Breda | ChasséTheater

Let op de eindtijd is niet bekend!

vo Niehe schrijft speciaal voor Drs. Down! zijn eerste theatertekst. Hij sprak voor zijn TV-show met de Spaanse jongen Pablo Pineda Ferrer, die waarschijnlijk als enige ‘down’ een universitaire graad gehaald heeft. Die ontmoeting bracht Ivo tot het schrijven van een vernieuwend theaterstuk dat het best te omschrijven is als ‘filmisch muziektheater’. In een gefantaseerd levensverhaal komen alle clichés en vooroordelen aan bod als in een gezin een kind met het downsyndroom geboren wordt: ouderlijke ruzies, een jaloerse broer, eindeloze pesterijen, het aanbod om in te grijpen met plastisch chirurgie, de hunkering naar een onbereikbaar vriendinnetje.

Kan Lucas met het syndroom van Down met succes een universitaire studie volgen? En helpt zijn academische titel om het meisje van zijn dromen voor zich te winnen?

Nando Liebregts en Rutger Messerschmidt spelen de hoofdrollen. De muzieknummers, de video-inserts, de massa-scenes en de cast van bekende acteurs maken drs. Down tot een zeer eigentijds spektakel. De boodschap is universeel: kijk bij jongeren met welke verstandelijke beperking dan ook naar wat hij of zij wél kan in plaats van de focus te leggen op de handicap. Dat is precies wat de ouders van Pablo –zonder hem onder druk te zetten- hebben gedaan met het schitterende resultaat.

bron: https://www.facebook.com/events/1280300418749081/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda