Laatste Friday On The Rocks van 2017 met The Covernant | Cafe de Speeltuin

datum: vrijdag 29 december 2017

Laatste Friday On The Rocks van 2017 met The Covernant | Cafe de Speeltuin

Op de laatste Friday On The Rocks van 2017 gaan we er eens een goed hard rockend feestje van maken, en hiervoor hebben we niemand minder dan The Covernant kunnen strikken. Verwacht dus een avond vol heerlijke herkenbare hits, die je luidkeels mee kunt bleren met je ene hand in de lucht en in de andere hand een biertje!

Sinds 2009 wordt er onder de naam Metal Video Avond in thuisbasis Dongen een besloten metal feestje georganiseerd. Hier worden, zoals de naam al doet vermoeden, metal video’s gedraaid en spelen de mannen van The Covernant onder de naam MVA Allstars een set vol metal klassiekers. In de zomer van 2012 werd besloten dat het zonde is om slechts één keer per jaar op te treden. Ten eerste vinden vindt de band, die bestaat uit diehard metal liefhebbers, het zelf veel te leuk en ten tweede kregen ze regelmatig de vraag waarom ze dit niet vaker deden. Sindsdien bouwt The Covernant op ieder podium een feestje. De band speelt een set vol hardrocken
metal klassiekers die iedereen ook na een paar biertjes achter de kiezen al mee brult. Denk hierbij aan oude krakers van bands als Slayer, Metallica, Sepultura, Life of Agony, Judas Priest, Anthrax,
Machine Head, Motörhead, AC/DC, Accept en Twisted Sister. Ook nieuwe klassiekers van bands als Steel Panther, Airbourne en Volbeat staan op de almaar groeiende setlist. Inmiddels is het vijftal een kleine 100 shows verder en daardoor uitgegroeid tot een strakke feestmachine. Onder de naam ‘The Covernant plays Anthrax’ maakt de band deel uit van een Big 4 Tribute waarmee inmiddels zalen als De Pul in Uden, Dynamo in Eindhoven en De Bosuil in Weert zijn plat gespeeld én ze begin januari 2018 ook in de grote zaal van Mezz te beleven zijn. Voor dat het echter zo ver is komen ze er eerst nog een flink Friday On The Rocks feestje van maken!

The Covernant uit: Zoltan Magyar (zang), Rob van Gompel (drums), Tommy Jongenelen (bas), Paul Lensvelt (gitaar) en Rob Claesen (Gitaar).

bron: https://www.facebook.com/events/1839126916400137/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda