Narnia: de leeuw, de heks en de kleerkast - Breda | ChasséTheater

datum: woensdag 2 mei 2018

Narnia  de leeuw de heks en de kleerkast - Breda | ChasséTheater

- let op: eindtijd is onbekend

In deze spannende ontmoeting tussen ballet en hiphop belanden vier kinderen bij het verstoppertje spelen in een kledingkast waarachter de sprookjesachtige wereld van Narnia schuilgaat. Een wereld vol heksen, faunen en andere magische figuren. Ze raken betrokken bij een strijd tussen de legers van ‘het goede’, aangevoerd door de verstoten Aslan de Leeuw en de legioenen van ‘het kwade’, die onder leiding staan van de huidige heerser, de Witte Heks.

Indrukwekkende groepsdansen worden in Narnia: de leeuw, de heks en de kleerkast afgewisseld met solo’s en duetten waarin niet alleen hiphop en klassiek ballet voorkomen, maar ook tap, moderne dans en breakdance. Het wereldberoemde boek van C.S. Lewis diende ter inspiratie.

In april 2015 ging Narnia in première, met overweldigend succes bij pers en publiek: ‘Het. Is. Ge-wel-dig.’*****, schreef De Telegraaf.

ISH & The Junior Company
In 2015 sloegen de Junior Company van het Nationale Ballet en de urban dansgroep ISH de handen ineen voor Narnia: de leeuw, de heks en de kleerkast. ISH verbindt skills van de straat met gevestigde kunstvormen en zo slaat de dansgroep een brug tussen kunstvormen, disciplines en culturen waardoor er verrassende kruisbestuivingen ontstaan. Zo ook met de Junior Company, sinds de oprichting in 2013 dé springplank voor jonge dansers. Het Nationale Ballet biedt hen onder de vleugels van de Junior Company de kans om ervaring op te doen in (tournee)programma’s met daarin pas de deux en fragmenten uit het (neo)klassieke repertoire en nieuwe creaties die speciaal voor de Junior Company worden gemaakt door choreografen van naam. Daarnaast maken de dansers hun opwachting op het grote podium van Nationale Opera & Ballet, waar ze optreden in avondvullende klassiek-romantische werken.

bron: https://www.facebook.com/events/477698679289827/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda