Robin Hood - Toneelgroep Oostpool - Breda | ChasséTheater

datum: vrijdag 13 april 2018

Robin Hood - Toneelgroep Oostpool - Breda | ChasséTheater

- let op: eindtijd is onbekend

Toneelgroep Oostpool brengt met Robin Hood een anti-sprookje voor volwassenen. “Stelen van de rijken en geven aan de armen” is Robin Hoods lijfspreuk. Zijn heldhaftige strijd eindigt in het woud waar hij zich met zijn bende terugtrekt. Schrijver Joachim Robbrecht en regisseur Sarah Moeremans duiken het bos in en gaan op zoek naar Robin Hood anno nu. Maak u op voor een theateravond waarin op puntige wijze de maatschappij onder de loep wordt genomen.

De rek blijkt uit de revolte. De gezellen van Robins revolutionaire beweging zijn veranderd. Sommigen ontwikkelen slechte gewoontes (fraude-gevalletjes), anderen voelen zich ‘more equal than others’. Er zijn softe socialisten met geloof in marktwerking, bureaucratische ambtenaren en diehard-idealisten die heil zien in radicalisering. Robin Hood begrijpt de al te menselijke verlangens van zijn bosgenoten en wil niet dat zijn bos een totalitair staatje wordt, dus regeert hij met zachte hand. Aan de andere kant wil hij ook geen zeurkousen die hun recht op slappe privileges opeisen. Robin krijgt last van keuzestress en vraagt zich af waar het hem ooit om te doen was.

tekst: Joachim Robbrecht – regie: Sarah Moeremans – spel: Gillis Biesheuvel, Steef de Bot, Joep van der Geest, Teun Luijkx, Camilla Siegertsz, Chiem Vreeken, Louis van der Waal, Dalorim Wartes

Sarah Moeremans (1979, Bonheiden BE) werkt in ‘collecties’, dat wil zeggen dat zij haar oeuvre opbouwt uit reeksen van voorstellingen die een bepaald thema of vraag beslaan. Bij Toneelgroep Ooostpool gaat Moeremans’ werk een nieuwe fase in. Ze wil zich richten op populaire begrippen en titels waardoor zij een breder publiek aanspreekt, echter zonder concessies te doen aan inhoudelijke scherpte. Moeremans’ volgende collectie draagt het etiket ‘What’s in a Fairytale?!’. Ze gaat in vier voorstellingen in op de vraag waarom we geen moraal meer durven te lezen in eeuwenoude verhalen. We lezen klakkeloos sprookjes aan onze kinderen voor, maar de moraal die erin besloten ligt vinden we ouderwets en daar willen wij onze kinderen (en onszelf) niet mee opzadelen.

Joachim Robbrecht, een regelmatig aan Toneelgroep Oostpool verbonden auteur, is Moeremans’ belangrijkste bewerker en inhoudelijke sparring-partner. Zij herschrijven de sprookjes met nieuwe ogen: Welke moraal ligt er voor onze hedendaagse levens in besloten? De combinatie van maatschappelijk engagement en gevoel voor ironie leveren even puntige als grappige voorstellingen op.

bron: https://www.facebook.com/events/1436080483124731/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda