Aangeefster vindt haar gestolen fiets op site

donderdag 7 juli 2016

Breda - Breda Een slachtoffer van de diefstal van een fiets heeft haar fiets zelf weer opgespoord. Ze maakte en afspraak om de fiets weer te kopen en kreeg zo het adres van de mogelijke heler.

Op donderdag 7 juli 2016 om 17.00 uur belde een inwoonster van Breda naar de politie. Ze vertelde dat ze eerder via internet aangifte had gedaan van de diefstal van haar fiets. Maar nu had ze op internet haar fiets te koop staan. Ze had de verkoper gebeld en een afspraak met hem gemaakt om naar de fiets te komen kijken. De afspraak werd gemaakt dat ze naar de woning zou gaan waar vermoedelijk haar gestolen fiets stond. Als het daadwerkelijk haar fiets zou zijn zou ze weer de politie bellen. Om 22.15 uur belde ze weer en haar fiets stond inderdaad in een woning aan de Jakob Edelstraat. Agenten gingen de woning binnen en troffen daar inderdaad de bedoelde fiets. De bewoner van de woning is aangehouden verdacht van heling van een gestolen fiets. Hij gaf aan dat hij wel vaker oudere fietsen opkoopt, ze opknapt en dan weer verkoopt. Hij gaf ook aan het framenummer gecheckt te hebben op internet om te kijken of de fiets al gestolen stond gesignaleerd.

Noteer altijd het framenummer van uw fietsen. Mocht u dan slachtoffer worden van diefstal dan kan dit nummer u helpen uw fiets terug te krijgen. Dit geldt overigens voor al uw waardevolle goederen. Ze hebben allemaal een uniek nummer. Lees meer op www.politie.nl/themas/diefstal fiets

Neem niet het risico aangehouden te worden voor heling, want dat is strafbaar. Koop dus nooit een fiets die té goedkoop is. Met het originele framenummer kunt u controleren of de fiets gestolen is via het fietsendiefstalregister op internet. Let ook op beschadigingen aan het frame. Dit kan een teken zijn dat het originele slot vervangen is door een ander slot.

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda