Bejaarde dame slachtoffer van babbeltruc

zaterdag 8 april 2017

Breda - In de wijk Heuvel is een 85-jarige vrouw vrijdagmiddag 7 april rond uur 15.30 uur slachtoffer geworden van een babbeltruc. Twee vrouwen wisten de woning van de Bredase binnen te komen en namen haar bankpas mee.

Twee Oost-Europees uitziende vrouwen (rond 45 jaar en 20 jaar) hebben de benadeelde vermoedelijk tijdens het boodschappen doen gevolgd. Bij haar woning spreken ze haar aan en met de smoes dat een van hen gebruik wil maken van het toilet, dringen ze de woning in. Hierna vertrekken ze en gaat het slachtoffer opnieuw boodschappen doen.

 

Een zeer alerte buurjongen ziet de twee vrouwen bij de buurvrouw voor de deur en hij vertrouwt het niet. Hij seint zijn moeder in en ze gaan in een winkelcentrum op zoek naar de buurvrouw. De benadeelde komt er dan achter dat haar pinpas weggenomen is. Inmiddels is er al geld van haar rekening ontvreemd. De gewaarschuwde agenten starten meteen een onderzoek en hebben getuigenverklaringen opgenomen en een sporenonderzoek in de woning gedaan. De politie gaat n of er mogelijk camerabeelden zijn waarop de verdachten te zien zijn.

Diefstal door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor: onbekenden bellen bij u aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij uw geld en andere waardevolle bezittingen. In sommige gevallen gebeurt dit in combinatie met bedreiging en/of geweld. Dieven doen zich soms ook voor als meteropnemer of reparateur. Of ze vragen om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt. Deze zogeheten babbeltrucs zijn bedoeld om mensen op te lichten. Het gebeurt voornamelijk aan de deur en bij pinautomaten. Denk niet dat het u niet overkomt, want de dieven zijn zeer behendig met hun smoezen. De politie is alert op deze vorm van diefstal. Hoe u kunt voorkomen dat u slachtoffer wordt leest u hier.

 

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda