Fietsendief gepakt

dinsdag 28 juni 2016

Dorst - Op De Meerberg is een man aangehouden met achter in zijn auto twee gestolen fietsen. De man had een lokfiets van de politie te pakken.

Op dinsdag 28 juni om 10.30 uur reden twee agenten achter de fietsendief aan. Hij zou een lokfiets hebben gestolen. De man reed richting Dorst. Op De Meerberg zagen de agenten de auto rijden en lieten de bestuurder stoppen. Achter in zijn wagen lagen de tweewielers. De man, een bekende van de politie, is aangehouden. De fietsen zijn in beslag genomen. De man is ingesloten voor verhoor.

Het lijkt haast wel "normaal" en alsof er niets tegen te doen is. Toch is het helemaal niet nodig stilte zitten en maar af te wachten tot uw fiets wordt gestolen. Het is heel goed mogelijk maatregelen te nemen. Na een diefstal blijkt erg vaak dat niet iedereen een goed signalement van zijn fiets kan geven. (Het was een zwarte herenfiets met handremmen) Noteer zoveel mogelijk gegevens van uw fiets op een fietsregistratiekaart, die u gratis af kun halen. Laat de fietsenvakman uw postcode + huisnummer in uw fiets graveren. Zet uw fiets op slot. Gebruik een goed slot. Als u met z’n tweeën bent, leg dan beide fietsen nog eens met een kabelslot aan elkaar vast. Maak gebruik van een fietsenstalling, fietskluis of fietsklem. Stal uw fiets niet op een onverlichte plaats. Als u de fiets in de schuur zet, zorg dan voor een goed slot op de deur. Een opsomming van deze zaken wil niet zeggen dat uw fiets dan niet meer gestolen wordt, maar het draagt wel bij aan het voorkomen van fietsendiefstal.

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda