Voorkom diefstal, graveer je fiets!

zaterdag 4 april 2015

Breda - Bij het Centraal station, aan de Gravinnen van Nassauboulevard te Breda, vindt op 15 april 2015 tussen 14:00 uur en 20:00 uur een actie plaats tegen de vele fietsendiefstallen die rond het station plaatsvinden. Politie, Gemeente, Stadstoezicht, NS, Centrum Fietsdiefstal, Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond hebben voor deze actie de handen ineen geslagen en zijn die dag aanwezig om fietsen gratis te graveren, registreren en repareren.

Op 15 april 2015 krijgen bezoekers van het Centraal stationvoorlichting hoe zij het beste diefstal van hun fiets kunnen voorkomen. Ookkunnen bezoekers gratis hun fiets later graveren en registreren, zodat bij eeneventuele diefstal de fiets een uniek nummer heeft en traceerbaar is. Er is ookgelegenheid om gratis door Veilig Verkeer Nederland kleine reparaties aan defiets uit te laten voeren. Tijdens de dag zal een 'echte' fietsendief laten zienhoe hij te werk gaat.

Uit cijfers van de politie is gebleken dat het Centraal Stationeen hotspot is voor fietsdiefstallen. In 2014 waren er bij het Bredasetreinstation 190 aangiftes van weggenomen fietsen. Met de recente ontwikkelingenen bouw van het nieuwe station hebben verschillende partners van de politie ookeen start gemaakt met de aanpak van de fietsendiefstallen.De komende tijd houdt de politie meer acties om de diefstal vanfietsen terug te dringen in het stationsgebied. Zo vinden er extra surveillancesbij het Centraal Station plaats en wordt een lokfiets ingezet worden. Deactiedag is bedoeld om de burgers bewust te maken van het risico en er op tewijzen wat de fietsers zelf kunnen doen om een diefstal te voorkomen. Degemeente zorgt al enige tijd voor de veiligheid en begaanbaarheid van destalling aan de Gravinnen van Nassauboulevard door foutief en gevaarlijkegestalde fietsen te verplaatsen, te labelen of te ruimen.

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda