Onrustige situatie na NAC-RODA JC: 7 aanhoudingen, 1 gewonde agent

zondag 31 mei 2015

Breda - Direct na de wedstrijd van NAC tegen Roda JC rond 17.20 uur, deden zich in en om het stadion van NAC te Breda, enkele ongeregeldheden voor. Daarbij werden 7 supporters aangehouden. Een agent raakte gewond, toen hij van zijn paard werd geduwd. De supportersgroepen van beide clubs kwamen niet in aanraking met elkaar. De situatie was snel onder controle. Om 18.30 uur konden de 15 bussen met RODA-supporters veilig Breda verlaten.

Direct na de voetbalwedstrijd, waarbij NAC degradeerde,probeerden NAC-supporters eerst de aanhangers van RODA JC te bereiken in hetstadion. Toen dit mislukte, probeerden enkele honderden NAC-supporters ditopnieuw buiten het stadion. De politie was goed voorbereid en wist met ME-ers oplinie de supportersgroep op afstand te houden. Daarbij werden enkele chargesuitgevoerd.

Tijdens deze charges duwde een verdachte een agent met eenstalen pijp van zijn paard. Daarbij kwamen zowel de agent als het paard ten val.De agent raakte daarbij gewond aan zijn ribben en ging voor onderzoek naar hetziekenhuis. Het paard bleef ongedeerd. De verdachte, een 43-jarige inwoner uitBreda kon even later worden aangehouden voor mishandeling en openlijkegeweldpleging.

Een 23-jarige man uit Breda probeerde in het tumult ook eenagent met een stalen pijp te slaan. In de menigte wist hij te ontkomen, maar konvrij snel daarna aan de hand van camerabeelden worden opgepakt. Verder hield depolitie nog vijf andere NAC-supporters aan voor openlijke geweldpleging,vernieling en belediging. Alle verdachten zijn ingesloten en in verzekeringgesteld. Zij worden verhoord. Rond 19.00 uur keerde de rust rond het NAC-stadionweer terug.

bron: politie.nl | Categorie: dierenleed


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda