Arrestatie in onderzoek brandstichting bij woonboulevard

donderdag 10 november 2016

Breda - De politie arresteerde een 40-jarige man uit Tilburg op verdenking van verzekeringsfraude en mogelijke betrokkenheid bij brandstichting. Het gaat om de eigenaar van de zaak Bankstel-XL. Hij is inmiddels weer op vrije voeten gesteld, maar blijft verdachte in het onderzoek.

Op 16 juni jl. gingen op de Bredase Woonboulevard het bedrijfspand van Bankstel XL en drie andere woonwinkels onder verdachte omstandigheden in vlammen op. Twee andere winkelpanden liepen ernstige waterschade op beschadigd. Forensisch en tactisch onderzoek gaven aan dat er sprake is geweest van brandstichting. In de nasleep deden verschillende klanten van Bankstel-XL aangifte van oplichting. Zij kregen tot op heden hun bestellingen van Bankstel-XL niet geleverd, terwijl ze wel aanbetalingen hadden gedaan. 

Een rechercheteam onderzoekt de zaak onder leiding van een officier van justitie. De 40-jarige verdachte werd dinsdagochtend 8 november 2016 gearresteerd. Na verhoor is hij aan het einde van de dag weer in vrijheid gesteld. Hij moet zich beschikbaar houden voor het onderzoek en blijft verdacht van verzekeringsfraude en mogelijke betrokkenheid bij brandstichting. 

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda