Automobiliste slaat over de kop na stuurcorrectie

woensdag 27 mei 2015

Terheijden - Een 28-jarige automobiliste uit Zoetermeer veroorzaakte een eenzijdig verkeersongeval op de autosnelweg A-59. Haar passagier, een 26-jarige man uit Leiden brak tengevolge van de aanrijding zijn sleutelbeen en ging per ambulance naar het ziekenhuis.

Uit het sporenbeeld en verklaringen van getuigen maakte depolitie op dat de 28-jarige automobiliste met haar linker wielen, naast hetasfalt in de middenberm terecht kwam. Tijdens het t abrupt corrigeren, raaktede auto in de slip en sloeg over de kop en kwam tot stilstand tegen rechtervangrail. De groene VW Polo raakte daardoor total-loss en moest worden weggetakeld. De automobiliste kwam met de schrik vrij. Haar passagier raakte gewonden ging per ambulance naar het ziekenhuis. Rijkswaterstaat verzorgde deafzetting, terwijl de politie sporenonderzoek verrichtte en proces-verbaalopmaakte.

In dit soort situaties is het beter om de auto te latenuitrollen in plaats van op volle snelheid een stuurcorrectie uit te voeren. Inde berm hebben de wielen minder grip. Op het moment dat de wielen weeronverwacht grip krijgen op het wegdek, verliest de bestuurder vaak de macht overhet stuur.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda