Beschadigingen wanden geluidswal niet veroorzaakt door afgevuurde kogels

vrijdag 29 april 2016

Prinsenbeek - Vandaag heeft een medewerker van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek van de politie een sporenonderzoek ingesteld bij de beschadigde glazen platen van de geluidsschermen langs de A-16 ter hoogte van Park Over-Bos. Dit onderzoek wijst uit dat er sprake is van vandalisme veroorzaakt door het gooien van stenen, glazen flessen en vuurwerk. Er is geen enkele aanwijzing gevonden dat de inslagen veroorzaakt zijn door inslagen van kogels, afgevuurd vanuit een of meer voorbij rijdende auto’s.

Een medewerker van de gemeente Breda opperde onlangs tijdens een overleg, na een rondgang met Rijkswaterstaat langs de geluidsschermen, dat er mogelijk sprake was van kogelinslagen in de vele kapotte glasplaten. In de lokale media werd melding van deze visie gemaakt. Dit leidde tot vragen en bezorgde reacties bij de plaatselijke politie.  Vanmorgen werd daarom in opdracht van politiechef Igor Maas van het team Weerijs ter plaatse een sporenonderzoek ingesteld.

De technisch rechercheur vond geen kogelpunten, hulzen of andere overblijfselen die wijzen op het schieten met vuurwapens. Wel vond hij resten van vuurwerk, stenen en glas. Naar zijn mening is het ook in veel gevallen qua vuurlijn onmogelijk dat beschadigingen zijn toegebracht door vanuit rijdende auto’s op de glazen platen te schieten. Het hele sporenbeeld wijst er volgens hem op dat er vuurwerk, glazen flessen en stenen gegooid zijn en er dus sprake moet zijn van vandalisme.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda