Boetes bij Bredase bromfietscontroles

zaterdag 14 september 2013

Breda - De politie hield vrijdag 13 september 2013 op de Prinsenkad en in de Boschstraat bromfietscontroles. In totaal warden 34 brom- scooterrijders gecontroleerd.

Resultaten

De agenten schreven 22 bekeuringen uit:

1 x niet dragen helm

4 x niet tonen rijbewijs

1 x rijden zonder rijbewijs

2 x geen kentekenpapieren tonen

5 x snelheidsovertreding

2 x gladde band

1 x niet stoppen voor voetgangers op zebrapad

6 x verlichting niet in order

De hoogst gemeten snelheid bromfiets bedroeg 64 km/u. De hoogstgemeten snelheid snorfiets bedroeg 52 km/u. Dit laatste betekende meteen deinvordering van het kenteken. De eigenaresse moet haar snorfiets afvoeren endaarna aanbieden bij de RDW voor herkeuring.

Tevreden

De beiden locatie waren door wijkagenten uitgekozen op basis vanklachten van omwonenden. Op Prinsenkade kwam een bewoner uit de flat naarbeneden om de agenten persoonlijk te bedanken voor hun inzet.

Brom ff normaal

De aandacht voor brommers en scooters maakt deel uit van hetproject 'Brom Effe Normaal!', een initiatief van gemeenten, de politie, Halt enhet Openbaar Ministerie. Met extra controles, het opleggen van een alternatievewerkstraf en leerstraf, gecombineerd met een goede voorlichting wordt gestreefdnaar een verkeersveiliger gedrag bij jeugdige bromfietsen. De verwachting van depolitie is dat door het project leidt tot vermindering van het aantalverkeersongevallen waarbij bromfietsers betrokken zijn. Daarnaast is hetterugdringen van overlast door bromfietsen ook een doelstelling. Dit alles onderhet motto ?Brom effe Normaal!?

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda