Bredanaar aangehouden ter zake bedreiging

vrijdag 27 januari 2017

Breda - De politie heeft donderdag 26 januari 2017 omstreeks 22.50 uur in de wijk Haagse Beemden een 36-jarige Bredanaar aangehouden ter zake bedreiging. Hij zou een 47-jarige Bredanaar en diens broer bedreigd hebben met een vuurwapen. De broers kwamen verhaal halen over een aanrijding met doorrijding waarbij schade was veroorzaakt. In de woning van de verdachte werden twee balletjespistolen aangetroffen en in beslag genomen. Hij ontkent de bedreiging en de eerdere aanrijding. Hij krijgt een dagvaarding.

Een 47-jarige Bredanaar deed aangifte. Hij vertelde dat hij zaterdag 21 januari jl. op Somerweide met zijn zwartkleurige auto een aanrijding had gehad. De tegenpartij was daarna direct doorgereden. Op zijn wagen was grijze lak van de doorgereden auto achtergebleven. De volgende dag ging hij in de wijk op onderzoek uit. Hij trof in de Moerenbuurt  een grijze auto met schade aan. Hij zag dat er zwarte lak op zat. Hij deed een briefje bij de eigenaar in de bus om de schade onderling te regelen. Omdat hij niets van de bewoner hoorde, besloot hij gisteren er samen met zijn broer langs te gaan. De voordeur werd door een man geopend. Deze man begon volgens de aangever hen direct te bedreigen. Hij riep dat hij bij een motorclub zat en haalde vervolgens een zwartkleurig vuurwapen tevoorschijn waarmee hij een slaande beweging maakte. Hierop zijn de aangever en zijn broer er vandoor gegaan.

 

De politie heeft vervolgens de bewoner aangehouden ter zake de verdenking van bedreiging. Tijdens de doorzoeking op grond van de Wet Wapens en Munitie zijn twee pistolen aangetroffen, bij nader onderzoek bleek dat het om zogenaamde balletjespistolen gaat, waarvan er één zwartkleurig is die voor afdreiging geschikt is. De pistolen zijn in beslag genomen. 

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda