Brutale overvallers dringen woning binnen

dinsdag 22 juli 2014

Breda - Een Bredaas echtpaar (63) is slachtoffer geworden van een brutale overvalpoging. Twee als politieagenten verklede mannen en een mededader drongen de woning binnen. Ze gingen er uiteindelijk zonder buit vandoor. Er raakte niemand gewond.

Op maandagavond 21 juli 2014 rond 18.10 uur probeerden tweemannen onder valse voorwendselen de woning aan de Venneweide binnen te komen.Het ging om twee mannen met een politieachtige outfit. Toen het duo niet binnenwerd gelaten, trok een van hen een zwart voorwerp dat op een pistool leek. Erontstond een worsteling, waarbij ook nog een derde dader de woning binnendrong.Het echtpaar werd in bedwang gehouden en de woning werd vluchtig doorzocht. Dedaders gingen er vandoor zonder buit vandoor. Wel namen ze de huistelefoon vande bewoners mee, vermoedelijk om te voorkomen dat ze alarm zouden slaan.

Zwarte kleding

Er zijn drie personen de woning binnengedrongen. Het ging ommannen met een getint, negrode uiterlijk. Zij droegen geen politie uniformen,maar zwarte kleding voorzien van een politielogo. Twee daders droegen ieder eenriem met daaraan een paar handboeien en een op een pistool gelijkend voorwerp.De dader die de bewoners aansprak, deed dat in gebrekkig Nederlands met eenaccent. De gehele situatie riep direct al argwaan op bij de slachtoffers. Uithet buurtonderzoek bleek dat de overvallers er in een grijze Volkswagen Passat,stationwagon zijn weggereden.

Speurtocht

Direct na de melding zette de politie de omgeving af in despeurtocht naar de voortvluchtige daders en de vluchtauto. De slachtofferswerden opgevangen door agenten, waarna een aangifte werd opgenomen. Verder sprakde politie met een aantal getuigen tijdens het buurtonderzoek. Technischrechercheurs bekeken de woning op achtergebleven dadersporen.

Informatie

De politie onderzoekt de zaak. Heeft u in de bewuste avond of dedagen ervoor iets gezien wat met deze overvalpoging te maken kan hebben? Ofheeft u andere informatie die van belang kan zijn?

Neemt u dan contact op met de recherche via telefoonnummer 0900-8844. Lieveranoniem? Bel dan 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda