Dollemansrit op motor eindigt tegen garage

maandag 4 juli 2016

Breda - Een motorrijder is zondagavond 3 juli na een rit, waarbij alles mis had kunnen gaan, tegen een garagedeur aangereden en is daarna aangehouden.

Op zondag 3 juli 2016 om 18.40 uur zag een motoragent op de Sint Ignatiusstraat een andere motorrijder op een crossmotor voor het verkeerslicht staan. Wat opviel is dat hij geen helm droeg. Uiteraard besloot de motoragent deze bestuurder aan te spreken. Maar voordat hij iets kon doen gaf de motorrijder gas en ging er vandoor. De agent startte een achtervolging. De verdachte reed een fietspad op en bleef daar met hoge snelheid rijden. Toen de man de Giraffestraat in reed kon hij, door zijn hoge snelheid, maar net de bocht halen. Hij kwam op het gras terecht. Toen hij weer een bocht maakte viel hij. Voordat de motoragent bij hem was reed hij weer door.

En toen werd het echt gevaarlijk. De motoragent zag dat de man met hoge snelheid langs voetgangers en honden scheurde. De motoragent had in de gaten dat de verdachte te veel risico’s voor zichzelf maar ook zeker voor anderen nam om niet gepakt te worden dat hij besloot de achtervolging te staken. Hij reed verder rustig door de wijk op zoek naar de snelheidsduivel. Door middel van sporen kon hij hem weer vinden. Hij zag dat hij weer gevallen was op de Bijvang. Maar ook deze keer kon hij weer ontkomen voordat hij gepakt was. Hij scheurde vol gas door brandgangen heen en over trottoirs vlak voor woningen langs. Daarna reed hij vol gas over een speelveld heen. De motoragent vervolgde rustig zijn weg om de man niet op te jagen in verband met de risico’s die hij nam. 

Maar korte tijd later zag hij de motor op de grond liggen op de Landheining, hij was tegen een garagedeur aangereden. De motoragent was het nu zat en zag zijn kans. Hij rende naar de verdachte toe die nog een vluchtpoging ondernam door weg te rennen en iets naar de agent te gooien. Maar agent was nu sneller en sprong boven op hem. Dat was het eind van een dollemansrit met veel gevaren voor deze 19-jarige man uit Breda.

De agent heeft de rit van de man nog een keer gereden en zag dat hij op verschillende plekken schade had gemaakt. Tegen de verdachte wordt een fors dossier opgemaakt, waar in ieder geval onveilig rijgedrag, rijden zonder helm en rijden zonder rijbewijs in zal staan. Er zijn ook enkele getuigen gehoord die het onveilig rijgedrag onderstrepen omdat ze maar net konden ontsnappen aan een aanrijding. De motor is in beslag genomen en zal onderzocht worden. De man is aan het bureau ingesloten voor de nacht.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda