Drie aanhoudingen na autodiefstal

woensdag 28 oktober 2015

Breda - In het winkelcentrum Moerwijk is vanmiddag een 25-jarige in Breda verblijvende man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de diefstal van een Audi en het inrijden op een burgerauto van de politie. Op de Antwerpenstraat werden ook nog een 21-jarige Leerdammer en een 28-jarige man uit Utrecht aangehouden, hun betrokkenheid bij de autodiefstal wordt onderzocht.

Om 15.00 uur werd gemeld dat op de hoek van de Brasschaatstraat en de Brusselstraat een Audi personenauto stond geparkeerd die eerder vandaag in de regio West Brabant zou zijn gestolen.

 

 

 

Rechercheurs van het Veelplegersteam observeerden de bedoelde auto en zagen een 25-jarige man instappen en wegrijden. Ze herkenden de man die vaker met de politie ter zake vermogensdelicten in aanraking is geweest. Er ontstond een achtervolging door Breda Noord. Op de Namenstraat stopte de verdachte. Hij reed vervolgens keihard achteruit tegen de auto van een van de rechercheurs. Hierna reed hij weer weg waarna hij op de Nieuwpoortstraat de auto achterliet en vluchtte. Hij werd achtervolgd door de rechercheurs die zich aan hem bekend maakten als politieman. De dienders riepen dat hij moest blijven staan. Hij gaf daar geen gevolg aan waarna door een van de agenten een waarschuwingsschot werd gelost. De verdachte vluchtte het overdekte winkelcentrum Moerwijk in. Hij werd in een schoenenzaak aangehouden.

 

Op de Antwerpenstraat werden ook nog twee mannen aangehouden, die eerder vanmiddag al in de buurt van de gestolen auto waren gezien. Hun eventuele betrokkenheid wordt onderzocht.

 

Het Veelplegersteam in Breda is een team dat speciaal belast is met het opsporen en aanhouden van zogenaamde veelplegers of personen die hiervoor in aanmerking komende, alsmede de daarmee samenhangende criminaliteit. De agenten verrichten hun diensten in burger en maken gebruik van onopvallende dienstvoertuigen. 

 

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda