Dubieuze klusjesmannen actief in Breda

woensdag 20 januari 2016

Breda - Deze maand zijn in Breda in de wijken Brabantpark / Heusdenhout al tenminste twee bewoners het slachtoffer geworden van dubieuze Engels sprekende klusjesmannen. De politie waarschuwt om niet met hen in zee te gaan omdat de geleverde prestatie meestal niet in verhouding staat tot de hoge rekening. Vaak zijn oudere alleenstaande bewoners die goed van vertrouwen zijn een makkelijk doelwit voor dergelijke lieden. Strafrechtelijk zijn zij moeilijk aan te pakken omdat er sprake is van een vooraf gemaakte mondelinge overeenkomst met vage afspraken.

Op woensdag 6 januari 2016 was een 78-jarige vrouw alleen thuis in de wijk Brabantpark. Er werd aangebeld. Ze zag dat er vier mannen voor de deur stonden die vertelden dat ze een bedrijf hadden. Ze stelden voor om met speciale apparatuur haar oprit schoon te maken. Aanvankelijk vroeg het viertal hier 12000 euro voor, na onderhandeling stemde zij in met 3500 euro. Na drie uur ‘werken’ moest er afgerekend worden. Ze is toen met hen naar een pinapparaat gereden, maar kon maar 500 euro opnemen. Vervolgens heeft ze nog voor hen een mobiele telefoon gekocht. De rest van het nog openstaande bedrag zou later opgehaald worden. Later die avond ontdekte ze dat een waardevolle ring uit de woonkamer gestolen was.  

 

 

 

Het ging om vier blanke mannen tussen de 20 en 35 jaar waarvan er één opvallend oranjekleurig haar in een staart had. Een van de andere mannen had een tatoeage op een van zijn armen.  De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld. Hierbij bleek dat er op meer adressen was aangebeld, de daders verplaatsten zich in een witte bestelbus.

 

Een 78-jarige bewoner in de wijk Heusdenhout ging op dinsdag 12 januari jl. met Engels sprekende klusjesmannen in zee.  Voor 1200 euro werd het dak en terras schoon gespoten. Ook hier ging het om vier mannen die in een wit bestelbusje reden en naar eigen zeggen uit Ierland komen.

 

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda