Gevaarlijk illegaal vuurwerk in beslag genomen

dinsdag 22 december 2015

Rijen - De politie nam vijf-en-een-halve kilo zwaar vuurwerk in beslag. De bezitter, een 19-jarige inwoner van Rijen werd bij de actie gearresteerd.

De politie was het vuurwerk partij door onderzoek op het spoor gekomen. Op maandag 21 december 2015 werd de woning waar het vuurwerk lag opgeslagen doorzocht. De agenten stuitten onder andere om 10x Bombero’s,  26x Super Centipede, 30x Mammoth en 11 Cobra’s etc. Het illegale vuurwerk werd in beslag genomen en tegen de 19-jarige verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Illegaal vuurwerk is niet getest en gekeurd. Rond de jaarwisseling raken in Nederland ieder jaar tussen de 500 en 700 personen gewond door het afsteken van vuurwerk. Bijna de helft raakt gewond door illegaal knalvuurwerk. Ook de opslag van dit verboden vuurwerk levert enorme veiligheidsrisico’s op. Het illegale vuurwerk heeft meestal een veel zwaardere lading dan is toegestaan en ook ontbreekt vaak de gebruiksaanwijzing. De explosiekracht is zo groot dat dit gemakkelijk beschadigingen aan gehoor of longen kan veroorzaken. Ook is niet altijd duidelijk hoe of waar je het moet aansteken. Ondeskundig gebruik leidt tot ernstige ongevallen. Daarom worden illegale handel, illegaal vervoer illegale opslag van verboden vuurwerk hard aangepakt door politie en justitie. Kijk voor meer informatie over de regels rond het veilig omgaan met vuurwerk op: https://www.politie.nl/themas/vuurwerk.html of op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/vuurwerk

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda