Hennepruimingen 7460 wietplanten vernietigd

woensdag 22 juni 2016

Breda - De politie ruimde dinsdag 21 juni 2016 twee in werking zijnde hennepkwekerijen. Op twee andere adressen werden ook hennepteelt gerelateerde spullen gevonden. Op vier andere ‘verdachte’ locaties bleek niets aan de hand.

Agenten troffen in de woning in de William Boothstraat een inwerking zijnde hennepkwekerij aan met 207 moederplanten, 396 normale hennepplanten en 6544 hennepstekken. Er werd geconstateerd dat de elektriciteit door middel van fraude werd gestolen. Om die reden sloot Enexis het pand af van stroom. Er werd (nog) niemand aangehouden in deze zaak

De bewoner van een pand aan de Seringenlaan werd gearresteerd. Dat gebeurde nadat er in dit huis een hennepkwekerij was aangetroffen, bestaande uit 403 planten. Ook werd diefstal van stroom vastgesteld. De 29-jarige bewoner werd aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet.

Op de Haagweg vonden de agenten ongeveer 5,5 kilo gedroogde hennep. Hier was vermoedelijk sprake van een hennepdrogerij/ hennepknipperij. Op deze locatie werden geen wietplanten op kweek aangetroffen. De 43-jarige bewoner werd gearresteerd.

In een woning aan de Brasschaatstraat was de kwekerij al ontmanteld. De spullen voor de kwekerij waren nog wel aanwezig. Ook vond de politie andere sporen van wietteelt. Er werd (nog) niemand aangehouden in deze zaak.

In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de twee plantages en de drogerij laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd. In de gevallen van illegale stroomafname, deed elektriciteitsbedrijf Enexis aangifte van diefstal.

Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda