Jongen (15) op scooter slaat op de vlucht

zaterdag 8 oktober 2016

Breda - Een 15-jarige jongen uit Breda is vrijdag 7 oktober 2016 omstreeks 15.15 uur na een achtervolging door een motoragent op de Hamdijk aangehouden ter zake rijden zonder rijbewijs. Hij had zonder toestemming de scooter van zijn vader gepakt.

Een motoragent surveilleerde vrijdag 7 oktober 2016 rond 15.10 uur over de Groenedijk. Hij reed in de richting van de Terheijdenseweg. Hij zag op het fietspad een scooter rijden in dezelfde richting. Hij zag dat de bestuurder snel omdraaide en over het grasveld richting de Brusselstraat reed, kennelijk om aan een eventuele controle te ontkomen. De politieman stelde een achtervolging in. Hij zag dat de scooterrijder tussen  geparkeerde auto’s de stoep opreed. Plotseling liet de verdachte zijn bromfiets achter en ging te voet verder. Hij rende de Malmedystraat in. De motoragent reed de vluchter op de Hamdijk klem. De agent pakte de verdachte vast die zich echter losrukte en weer wegrende. De agent achterhaalde hem waarna zij beiden op hun buik ten val kwamen.

 

 

De bromfietser schreeuwde dat zijn arm uit de kom was. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht en na behandeling op het politienbureau verhoord. Hij verklaarde dat de bromfiets van zijn vader was, hij had die stiekem gepakt. Hij werd opgehaald door zijn ouders die aangaven dat zij de aanhouding terecht vonden. Hun zoon is aangemeld bij Bureau Halt.

 

 

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda