Mobile Media Lab politie hele week in Breda e.o.

donderdag 14 juli 2016

Breda / Ulvenhout / Chaam / Teteringen - Het Mobile Media Lab (MML) van de politie staat binnenkort een hele week in Breda en omstreken. Van maandag 18 juli tot en met vrijdag 22 juli kunt u op diverse locaties terecht in onze testtruck. Het MML is namelijk een vrachtwagen ingericht als mobiele onderzoeksruimte. De politie zet het MML in het hele land in om onderzoek te doen naar de ervaringen van burgers met de digitale dienstverlening van de politie. Denk hierbij aan de website www.politie.nl, de politie App, folders of social media accounts (Facebook, Twitter, Instagram). Ook zijn we benieuwd wat u van onze meldmogelijkheid via WhatsApp (06-12207006) vindt.

In Breda e.o. willen de wijkagenten met buurtbewoners in gesprek over nut en noodzaak van het gebruik van bijvoorbeeld Facebook en Twitter door de politie. Ook is de politie benieuwd wat uw ervaringen zijn met WhatsApp. De politie in uw woonomgeving houdt sinds vrijdag 18 maart 2016 een pilot. Sinds die dag kunt u via WhatsApp een melding doen (eventueel voorzien van een foto) van bijvoorbeeld overlast of een aanrijding materieel. Ook kunt u via WhatsApp doorgeven dat u zich zorgen maakt over bijvoorbeeld een bejaarde buurman. Bovendien kunt u via WhatsApp aangeven dat u een afspraak wilt maken om aangifte te doen of om uw wijkagent te spreken. Spoedmeldingen kunnen niet via WhatsApp gemeld worden, u belt in dit geval uiteraard 112.

U bent in de week van 18-22 juli 2016 van harte welkom in de truck. U vindt ons MML op de volgende locaties: 

De politie is er op bovengenoemde dagen niet alleen om met u in gesprek te gaan in het MML, maar houdt ook andere acties. Zo is er op dinsdag 19 juli op het parkeerterrein van winkelcentrum Hoge Vucht ook een preventieactie ter voorkoming van fietsdiefstal, waarbij u onder andere uw fiets kunt laten graveren. Bovendien is er een netwerkmarkt met als thema ‘Waar kan ik met wat terecht?’. Diverse instanties, zoals de gemeente, buurtbemiddeling, buurtpreventie en het Centrum Jeugd en Gezin Breda, nemen hieraan deel. 

Dinsdagavond 19 juli speelt de politie tussen 19.00 uur en 21.00 uur het spel ‘Boef in de wijk’ in de wijk Biesdonk. 'Boef in de wijk' is een innovatief en interactief spel, waarbij we met elkaar met andere ogen naar onze eigen woon- en werkomgeving kijken en informatie delen over verdachte situaties, voertuigen of mensen, om uiteindelijk als eerste de boef te kunnen vangen. Meer informatie hierover vindt u op www.facebook.com/politiemarkdal Wilt u meedoen? Meldt u zich dan aan via bovengenoemde Facebookpagina of via Twitter: @wa_biesdonk of kom tussen 18.30 uur en 19.00 uur naar de politiewijkbus, die bij het MML staat. 

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda