Oplichters betrapt, dure Jaguar afgepakt

dinsdag 2 september 2014

Breda - De politie heeft maandag 1 september twee mannen opgepakt op verdenking van oplichting in een Bredaas hotel. De twee mannen (33 en 37 jaar) waren de afgelopen tijd onder andere actief in Brabant. Bij hun arrestatie werd beslag gelegd op een dure personenauto

De mannen boden malafide vastgoeddiensten aan voor mensen diebezig waren met verkoop van onroerend goed in het buitenland. Via een listigefinancile constructie werd er contant geld van de verkopende partij gestolen.In n geval leidde dat tot een buit van ? 40.000,- aan contant geld. Verderliggen er verschillende aangiftes van poging tot oplichting. De politie sluitniet uit dat nog meer gedupeerden zich gaan melden.

Arrestaties

Op basis van een tip kon het Afpakteammaandag in actie komen ende 37-jarige hoofdverdachte op heterdaad oppakken. Tijdens de aanhouding bleekde hoofdverdachte ook een compagnon (33) bij zich te hebben, die ook ter plaatsewerd aangehouden. Beide mannen hebben geen vast woon- of verblijfplaats inNederland.

Afpakken

Uit aangiftes bleek dat de hoofdverdachte zich presenteerde alseen succesvol zakenman met bijpassende auto. Om die reden werd in de omgevingvan het hotel gezocht naar de auto van de verdachte. De verlichting van een dureJaguar lichtte op toen de agenten de portierbediening van de ingenomenautosleutel indrukten. Op de Jaguar is direct beslag gelegd door het IntegraalAfpakteam. Het afpakken van crimineel vermogen past in een bredere aanpak van deTaskforce Brabant-Zeeland om als georganiseerde overheid de georganiseerdecriminaliteit een halt toe te roepen.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda