Partij zoutzuur in beslag genomen bij Bredaas bedrijf

woensdag 16 juli 2014

Breda - Vanmorgen zijn tijdens een gezamenlijke actie van de FIOD en de politie bij een bedrijf in Breda Noord 4 IBC's van elk 1000 liter met zoutzuur (36%) in beslag genomen. Ook troffen de opsporingsambtenaren 164 jerrycans van 25 liter aan waarin het spul vermoedelijk moest worden overgeheveld.

De chemicalin, afkomstig uit Belgi, zijn in beslag genomen inverband met vermoedelijke overtreding van de wet Voorkoming MisbruikChemicalin. De zoeking en inbeslagname vond plaats in aanwezigheid van eenofficier van justitie. De ontvanger werd als verdachte aangemerkt en zal op eenlater moment worden gehoord. De vaten werden door een gespecialiseerd bedrijfafgevoerd. De FIOD stelt een nader onderzoek inExtra alert

Opsporingsdiensten in Nederland zijn extra alert op dergelijkeovertredingen omdat zoutzuur gebruikt kan worden bij de productie van BMK dedirecte precursor voor amfetamine Dit onderzoek past in een bredere aanpak omals georganiseerde overheid de georganiseerde criminaliteit te bestrijden.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda