Patsercontroles in Breda

woensdag 16 maart 2016

Breda - De politie heeft dinsdag 15 maart 2016 achtereenvolgens op het Hooghout en het Dr Jan Ingenhouszplein een verkeerscontrole gehouden waarbij specifieke aandacht aan zogenaamde Patsers werd besteed. Aan de actie werkten ook de Belastingdienst / Douane, de Rijksdienst voor het Wegverkeer en de Sociale Recherche van de gemeente Breda mee. Er werden 150 voertuigen gecontroleerd.

De actie leverde onder meer zeven personen op waarbij fraudesignalen zijn geconstateerd. De  Belastingdienst incasseerde bijna 23.000 euro en legde op negentien auto’s beslag. De politie betrapt onder meer twee mensen op het rijden zonder rijbewijs en arresteerde vijf mensen vanwege openstaande signaleringen.        

Er werden twee bestuurders betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Een 27-jarige Bredanaar negeerde een stopteken. Hij reed met zijn auto de Dijkstraat in. Halverwege die straat stond een vuilniswagen waarvoor hij uit moest wijken. Hierna reed hij tegen een geparkeerde auto waarna hij op de vlucht sloeg. Hij werd door een motorrijder om 13.20 uur op de van Meterenstraat aangehouden. Een 41-jarige Bredanaar werd op de Haagweg eveneens betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Het was de derde keer in vijf jaar dat hij hierop werd betrapt. De auto waarin hij reed was niet verzekerd, de APK-keuring was vervallen, twee banden waren glad. Het voertuig is buiten gebruik gesteld. Hij had ook nog een boete van 283 euro openstaan; die heeft hij betaald.

Een 54-jarige man uit Portschach heeft zijn openstaande boete van 996 euro betaald. Een 53-jarige man uit Etten-Leur moest nog 397 euro betalen. Een 29-jarige Oosterhouter had twee zaken openstaan, twee x zeven dagen gijzeling of 704 euro. Hij kon niet betalen en is daarom ingesloten. Een 69-jarige man uit Hoeven en een 18-jarige man uit Etten-Leur werden aangehouden omdat zij nog hun DNA af moesten staan.

Medewerkers van de Sociale recherche hebben ongeveer 100 personen gecontroleerd. Hierbij zijn zeven personen waarbij er fraudesignalen zijn geconstateerd, wat aanleiding geeft tot nader onderzoek. De Belastingdienst Autoheffingen heeft zes keer onrechtmatig gebruik van een buitenlands kenteken geconstateerd. Hierbij heeft een voertuig uit Bosnië Herzegovina een naheffing BPM gekregen van 15.000 euro. Vier voertuigen hebben een naheffing BPM gekregen van 1500 euro per voertuig. De Belastingdienst Deurwaarderij heeft 23 Hits (vanuit de ANPR-voertuigen ontvangen). Hierbij is er op negentien auto’s beslag gelegd waarvan er zes zijn afgevoerd. Er is voor een totaalbedrag van 22.968 euro aan openstaande vorderingen geïnd. De ANPR-voertuigen hebben in totaal ruim 5300 voertuigen gescand. Hierbij zijn ruim 140 hits geconstateerd.

Iedereen heeft wel een beeld bij een patser. Het zijn meestal jongemannen met grote auto’s, dure kleding en een opzichtige levensstijl. Onduidelijk is waar ze hun vermogen vandaan hebben. Mogelijk is het afkomstig van criminele activiteiten. En dan is iemand al gauw verdachte van witwassen. Daarom controleert de politie regelmatig op dit ‘onverklaarbare bezit’. Wanneer agenten een jongeman staande houden, met bijvoorbeeld een luxeauto, bekijken zij direct waar dat bezit vandaan komt. Hiervoor werkt de politie tijdens deze controles samen met de Belastingdienst en de sociale dienst. Het afpakken van met strafbare feiten verkregen vermogen, behoort tot de prioriteiten van politie en Openbaar Ministerie.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda