Politie houdt twee zakkenrollers aan

zaterdag 16 januari 2016

Breda - De politie heeft in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 januari 2016 in de Bredase binnenstad twee Roemenen aangehouden die hebben geprobeerd een jonge vrouw te bestelen.

Het was het tweetal, van 33 en 36 jaar oud en zonder vaste woon-of verblijfplaats, te doen om de IPhone van een 21-jarige vrouw uit Chaam. De vrouw liep in de Torenstraat toen ze voelde dat iemand heel dicht bij haar kwam lopen. Even later miste ze haar telefoon en waarschuwde agenten die aan het werk waren in de binnenstad. Uit camerabeelden van het horecagebied bleek dat zakkenrollers de telefoon van de vrouw hadden gestolen. De mannen konden korte tijd later, dankzij deze beelden, op de Nieuwe Prinsenkade en in de Torenstraat worden aangehouden. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau en hebben de nacht in de cel doorgebracht. Zaterdag worden ze verhoord. De telefoon van de vrouw is helaas nog niet teruggevonden.

 

In Breda-centrum loopt sinds enkele maanden een project om zakkenrollerij terug te dringen en zakkenrollers aan te houden. In december hielden politieagenten en studenten van het Brugjaar Politie (opleiding Handhaver Toezicht&Veiligheid – politie) preventieacties ter voorkoming van zakkenrollerij. Ook hield de politie acties in het uitgaansleven. Daarbij richtten ze zich op jonge vrouwen van 18 tot 24 jaar. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat deze vrouwen het vaakst slachtoffer zijn van diefstal, omdat zij hun smartphone in tas of jas bewaren en er onvoldoende zicht op hebben.

Politiemensen wezen toen op het risico dat zij lopen, op de (emotionele) waarde van de mobiele telefoon door alles wat er op staat en vroegen aandacht voor het gebruik van volg apps. Meer informatie hierover staat onder andere op www.boefproof.nl 

Wilt u weten wat u kunt doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van zakkenrollerij? Kijk dan op onze website: www.politie.nl/themas/zakkenrollen.html

 

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda