Politie vindt 75 kilo zwaar vuurwerk op zolderkamer

zondag 7 december 2014

Breda - In een woning aan de Biehoeve werd door de politie 75 kilo aan illegaal zwaar vuurwerk gevonden. De partij vuurwerk werd in beslag genomen. Tegen de bezitter(55) van het gevaarlijke knalwerk is proces-verbaal opgemaakt.

De politie kwam zaterdagmiddag 6 december 2014 in actie na eentip. Tijdens de doorzoeking van de bewuste woning vonden de agenten op de zolder75 kilo verboden vuurwerk. Er zaten o.a. zogenaamde Cobra's bij. Het gevaarlijkevuurwerk werd in beslag genomen en afgevoerd. De 55-jarige bewoner gaf toe dathet verboeden vuurwerk van hem was. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Kracht van handgranaat

In Nederland gelden strenge regels met betrekking tot vuurwerk.Goedgekeurd vuurwerk mag niet meer dan 6 gram flitspoeder bevatten. Momenteelkomt de politie illegaal vuurwerk tegen met maar liefst 100 gram flitspoeder.Dit soort vuurwerk heeft de verwoestende kracht van een handgranaat.

Loop geen risico en meld

Illegaal vuurwerk levert gevaar op voor u en uw omgeving. Bij onjuiste opslagof een woningbrand zijn de gevolgen niet te overzien. Ook het afsteken vanillegaal vuurwerk brengt de nodige risico's met zich mee en zorgt ieder jaarweer voor ongevallen met ernstig letsel tot gevolg. Weet of vermoedt u dat erergens illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt verhandeld? Dan vragen wij u ditte melden bij de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan metMeld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Meer informatie over illegaal vuurwerk is onder meer te vinden viahttp://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/vuurwerk/illegaal-vuurwerk

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda