Proces-verbaal wegens verboden wapenbezit

maandag 16 februari 2015

Prinsenbeek - Een 18-jarige automobilist uit Dongen kreeg van de politie proces-verbaal wegens verboden wapenbezit. Hij had in zijn auto, een honkbalknuppel en een bus peperspray.Het wapentuig werd in beslag genomen.

De jongeman werd maandag 16 februari 2015 om 02.00 uurgecontroleerd op de Markt. Hij was met de auto. In het zijvak van hetbestuurdersportier lag een honkbalknuppel klaar voor direct gebruik. Tussen dehandrem en de bestuurdersstoel ook nog een busje peperspray. De verdachte kreegproces-verbaal. De honkbalknuppel en de peperspray werden in beslag genomen.

In de Wet Wapens en Munitie worden diverse wapens beschreven.Ook andere voorwerpen kunnen als wapen aangemerkt worden. Dat is afhankelijk vande situatie en omstandigheden waaronder zij worden aangetroffen. Het moetdaarbij duidelijk zijn dat zij, gezien de omstandigheden, voor geen ander doelbestemd zijn dan om letsel te veroorzaken of om te dreigen. Denk daarbij aan eenaardappelschilmesje in de disco, een fietsketting op de tribune van eenvoetbalwedstrijd of de honkbalknuppel in het zijvak van een auto.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda