Schotse Hooglander gewond door pijl in nek, politie zoekt getuigen

maandag 29 september 2014

Dorst - Een Schotse Hooglander is zondagmorgen 28 september in de Boswachterij Dorst aangetroffen met een pijl in zijn nek. Het dier werd met een geweer verdoofd en behandeld door een dierenarts.

Zichtbaar was dat een houten stokje de nek aan de rechterzijdenet onder het oor was binnengedrongen. De pijl is vermoedelijk afgeschoten meteen longbow boog. De punt was zodanig gemaakt dat deze met een draaiendebeweging de huid binnen kon dringen De politie zoekt getuigen van het incident.Zij kunnen bellen met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.Melding

Zondagmorgen werd gemeld door een vrouw die in het wandelgebied nabij eenhorecazaak op de Vijf Eikenweg liep dat zij een Schotse Hooglander had gezienmet een pijl in zijn nek die zeker 70 centimeter uitstak. Hierop zijn een agentevan de dierenpolitie, de boswachter en een veearts ter plaatse gegaan. Hetbedoelde dier werd aangetroffen en verdoofd. De dierenarts moest een stukje huidwegsnijden omdat de stok een aantal centimeters de huid was binnen gedrongen. Depunt van de pijl was kennelijk afgeketst op de nekwervel. De pijl isveiliggesteld en wordt onderzocht op vingerafdrukken. Diverse wandelaars werdenbevraagd of zij iets hadden gezien. Een van hen gaf aan dat zij de kuddezaterdagavond rond 19.30 uur nog gezien had, toen had zij geen dier metverwondingen opgemerkt. Ook op foto's die zij had gemaakt was geen gewond dierzichtbaar. De Schotse Hooglander is na behandeling met antibiotica weeruitgezet.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda