Veel tips over kleding Bredase vondeling

woensdag 4 maart 2015

Breda - In Opsporing Verzocht en Hart van Nederland werd dinsdagavond 3 maart 2015 aandacht besteed aan het vondelingetje uit Breda. Tot op heden kreeg de politie 22 tips binnen. De meeste tips gingen over de aangetroffen kleding. De berichtgeving is te lezen op website van Opsporing Verzocht.

Het blanke meisje met donkerblonde haartjes werd maandagochtend2 maart 2015 gevonden op de openbare weg van de Christiaan Huygensstraat. Hetpasgeboren kindje lag in een tas en was gewikkeld in een dekentje. De baby werdmeteen naar het ziekenhuis gebracht. Ze hoefde daar niet te blijven en isinmiddels in een pleeggezin ondergebracht.

Naar verwachting is ze op vrijdag 27 februari ter wereldgekomen. De deken waarin ze gewikkeld was is afkomstig van Ikea. Daarondergekleed in een truitje, rompertje en een broekje.

Over de moeder is nog niets bekend. De politie gaat er vanuitdat de moeder geestelijke en lichamelijke hulp nodig heeft. Het lijkt erop alsofer geen deskundige hulp bij de bevalling aanwezig is geweest. De politie roeptde moeder daarom op om zich snel te melden, desnoods bij een arts.

Een getuige heeft de persoon gezien die de tas neerzette in deChristaan Huygensstraat. Dat gebeurde maandagochtend 2 maart 2015 rond 08.05uur. Ook zijnerbewakingsbeelden beschikbaar. Op die beelden is zeer waarschijnlijke degenete zien die het kindje achterliet. Het is onduidelijk of het een man of vrouwis. De persoon had een normaal postuur en was gekleed in een donker jack metcapuchon met doorgestikte horizontale banen, en een iets lichtere spijkerbroek.

Het onderzoeksteam heeft inmiddels ook meer duidelijkheid overde looproute van de onbekende persoon. Diegene liep vanaf het Edisonplein naarde Christiaan Huygensstraat en zette daar de tas met de vondeling weg. Depersoon keerde daarna om, liep terug en vervolgde zijn/haar weg via deKeplerstraat.Die bewuste maandagochtend belde rond 08.30 uur een man aan bijeen van de omwonenden in de Christiaan Huygensstraat. De passant was op weg naarhet station. Hij zag tussen twee auto?s een tas staan en vroeg aan de bewoner ofdie de tas misschien vergeten was. Daarna liep de man verder, weer richtingstation. Die man die de tas opmerkte wil de politie nog graag spreken, omdat hijeen belangrijke getuige is.

De politie roept de moeder (en vader) dringend op om zich bekendte maken. Als u informatie over de baby of de ouders heeft, neem dan contact opmet de politie via 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan met MeldMisdaad Anoniem: 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda