Vijf arrestaties tijdens horecatoezicht in Breda

zondag 2 februari 2014

Breda - Een politieman is in de nacht van 1 op 2 februari op de Nieuwe Prinsenkade in Breda tijdens het horecatoezicht door een stapper twee keer in zijn gezicht geslagen. De verdachte, een 22-jarige Bredanaar werd aangehouden. Daarbij werd pepperspray ingezet. Hij bemoeide zich met de arrestatie van een neef, een 20-jarige inwoner van Breda, die een agent beledigd had. Bij andere incidenten in het uitgaanscentrum zijn nog drie verdachten aangehouden.

De betrokken agent, een biker, surveilleerde zondag 2 februarirond 04.00 uur samen met een collega in het uitgaanscentrum. Hij hoorde dat eenstapper tegen hen riep: "Kankerwouten". Hij liep op de knul af die zijnbelediging herhaalde en weigerde weg te gaan. Hierop werd de 20-jarige Bredanaaraangehouden. Op dat moment kwam er een andere man bij staan. Hij belemmerde dearrestatie en spuugde in de richting van de dienders. De agenten vorderden dathij weg moest gaan. Hieraan voldeed hij niet. Hij riep tegen de politiemensendat hij hen af zou maken. Hierop werd ook hij aangehouden. Hij verzette zichzodanig bij zijn arrestatie dat een van de agenten pepperspray in zette. Deverdachte, een 22-jarige Bredanaar, sloeg tijdens het tumult de agent metgebalde vuist tot twee keer toe tegen de rechterkaak. Hij werd uiteindelijkovermeesterd en naar het cellencomplex gebracht.

Nog drie aanhoudingen

Een 45-jarige Bredanaar werd tijdens het horecatoezichtaangehouden voor mishandeling. Hij zou in een caf op de Grote Markt zonderenige aanleiding een andere bezoeker, een 20-jarige Roosendaler, in het gezichtgeslagen hebben. Het slachtoffer deed aangifte. Hij liep een bloedende lip op.Verder werden twee mannen uit Minderhout (18 en 23) op de Havermarkt aangehoudenomdat zij de openbare orde verstoorden.

Geweld tegen hulpverleners

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegenpolitiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Bijagressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie pal achter haarmedewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieelaangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de strafeis bijgeweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak wordt verhoogd.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda