Vijf leegstandactivisten aangehouden

woensdag 23 september 2015

Breda - De politie heeft dinsdag 22 september 2015 omstreeks 15.00 uur in een bedrijfspand aan het Spinveld vier mannen en een vrouw aangehouden op de verdenking van huisvredebreuk, diefstal, drugsbezit en vernieling. Ze noemen zichzelf leegstandactivisten.

Het gaat om een 21-jarige man en een 23-jarige man uit Waspik, een 21-jarige vrouw uit Breda, een 18-jarige Belg en een 31-jarige man uit Dordrecht. Ze beweerden dat ze het pand gekraakt hadden omdat het leeg zou staan. De verdachte uit Dordrecht werd in verzekering gesteld. De andere verdachten werden verhoord en daarna in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

De eigenaar van het gebouw heeft aangifte gedaan. Hij verklaarde dat het pand wel degelijk in gebruik is. In het kantoor doet hij de administratie voor zijn BV's. De bijbehorende loods heeft hij verhuurd aan een bedrijf dat auto's importeert. Hij was poolshoogte gaan nemen omdat er een brief was binnen gekomen dat het pand door anderen in gebruik was genomen. Hij zag direct dat er sloten waren vervangen, verder was een wand naast een deur vernield, waardoor er een nieuwe doorgang naar andere ruimten was gecreƫerd, ook was er handelswaar gestolen en waren kamers bevuild. Verder werd er 85 gram hennep aangetroffen.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda