Integrale controle in Breda

vrijdag 10 maart 2017

Breda - Bij een grote integrale controle heeft de politie donderdagavond zes mensen aangehouden. Sommen geld zijn in beslag genomen, boetes zijn geïnd en de belastingdienst heeft zeven auto’s afgevoerd. Ook is er veel informatie verzameld. Een succes dus.

Donderdag 9 maart 2017 tussen 14.30 en 22.00 uur was de Nieuweweg in Breda het toneel van een grote integrale controle. Douane, belastingdienst, Sociale Recherche, Rijksdienst voor het Wegverkeer en de politie hadden zich daar opgesteld. Een ieder met zijn eigen doelstellingen. Doelstellingen van de politie waren onder andere het aanpakken van mobiel banditisme, controle op ondermijning, WOS gerelateerde personen, het inwinnen van informatie over criminelen en drugstoeristen, personen die gesignaleerd staan, aso-rijders en overtreders transport & belading.

Bij de controle werden onder andere ANPR-auto’s gebruikt (Automatic Number Plate Recognition) die de omgeving van het Breda scanden. Bij een hit begeleidde een motorrijder het voertuig naar de controleplaats. Daar werd het betreffende voertuig en inzittenden bekeken door alle aanwezige diensten. De ANPR-auto’s scanden bijna 4000 voertuigen. Dertig daarvan gaven een hit. In totaal werden 110 auto’s gecontroleerd. Er werden 54 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende verkeersfeiten. Zes mensen werden aangehouden. Twee zaken werden later geseponeerd maar twee mensen kregen een dagvaarding. Eén voor overtreding van de Opiumwet omdat hij in het bezit was van harddrugs en één voor het overtreden van de Wet Wapens en Munitie omdat hij een mes bij zich had. Tegen de andere twee wordt een onderzoek gestart omdat ze verdacht worden van het dealen van drugs. De twee hadden meer dan een gebruikershoeveelheid drugs bij zich en grote geldbedragen in kleinen coupures(390 en 530 euro). Er werd 2500 euro aan nog niet betaalde boetes geïnd. De Belastingdienst legde beslag op 25 voertuigen waarvan er zeven daadwerkelijk in beslag genomen werden. Ook konden ze een groot bedrag aan openstaande vorderingen innen. De Rijksdienst voor het Wegverkeer haalde twee auto’s uit het verkeer in verband met de slechte technische staat. Eén van die auto’s moest direct naar een sloperij zo gevaarlijk was hij. De sociale recherche startte een onderzoek naar uitkeringsfraude.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda