Invallen in verband met handel in hennepstekken

woensdag 18 januari 2017

Breda - De politie heeft dinsdag 17 januari bij drie loodsen en een bedrijf invallen gedaan. In totaal zijn zes personen aangehouden op verdenking van het handelen in hennepstekken.

Aan de Terheijdenseweg werden in drie loodsen ruim 13.000 hennepstekken aangetroffen. Onder andere in een bestelauto en keet die in de loodsen stonden. Daarnaast werden er allerlei hennepgerelateerde materialen gevonden zoals groeimiddel, een dompelpomp en een koolstoffilter. Op last van de officier van justitie is alles in beslag genomen en vernietigd. Twee Bredanaars (31 en 59 jaar oud) zijn in verband met deze vondst aangehouden. 

In een bedrijf aan de Nieuwe Bredase Baan werd ook onderzoek gedaan. Daar werd in een auto die bij dat bedrijf geparkeerd stond een tas met hennep gevonden. In de zaak zijn allerlei hennepgerelateerde materialen in beslag genomen. Een 43-jarige Bredase werd daar voor aangehouden. Bij de het bedrijf zijn verder nog drie mannen opgepakt. Een 47-jarige Bredanaar, een 38-jarige man uit Wijchen en een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Ze zijn allen meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. De vrouw en de 35-jarige man zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

 

In de aanpak van georganiseerde hennepcriminaliteit richten de gezamenlijke partners zich de laatste tijd vooral op de voorzijde van het hennepproces, namelijk het oprollen van stekkerijen. Dit om de keten van de hennepteelt al aan de voorzijde een grote slag toe te dienen. Uit onderzoek blijkt dat een hennepstekkerij van gemiddelde omvang meerdere kwekerijen van stekken kan voorzien. In de wetenschap dat alle hennepstekken uiteindelijk in een kwekerij terecht komen, betekent het aanpakken van deze hennepstekkerijen een forse besparing van de politiecapaciteit aan de achterzijde van het proces.

 

Een gemiddelde hennepkwekerij is 150 planten.

Dit gemiddelde is vastgesteld aan de hand van de resultaten over de afgelopen 3 jaar in het district de Baronie. (Eerste jaar 147, tweede jaar 153, derde jaar 151).Het aantal aangetroffen stekken delen door 150 geeft het aantal " bespaarde" kwekerijen aan. Een gemiddelde hennepstekkerij is ongeveer 2000 stekken.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda