Mogelijke drugsdealer verzet zich bij aanhouding

vrijdag 31 juli 2015

Breda - De politie heeft, na een tip, een mogelijke drugsdealer aangehouden. Die gaf zich niet zonder slag of stoot over en de agenten moesten pepperspray gebruiken.

Op donderdag 30 juli 2015 om 21.30 uur kwam er bij de politie een tip binnendat een man op een opvallenden scooter harddrugs zou dealen. Hij zou rijden inde omgeving van de Ignatiusstraat. Verschillende politie-eenheden sloten de wijkaf en een motorrijder ging opzoek naar de scooter. Die was snel gevonden en opde scooter reed een bekende van de politie.

De bestuurder kreeg een stopteken. Toen de reden van zijn staande houding,het dealen van drugs, aan hem werd verteld zagen de agenten dat de manzenuwachtig werd. De verdachte, een 17-jarige inwoner uit Breda, werdgefouilleerd. Hij had twee mobiele telefoons en een flinke hoeveelheid briefgeldbij zich, gebruikelijk bij drugsdealers. Op het moment dat de agenten aangavendat hij mee ging naar het bureau probeerde de verdachte te vluchten. Ookprobeerde hij zijn telefoon stuk te gooien. De agenten moesten pepperspraygebruiken om zijn verzet te breken en hem de handboeien om te doen. Onderwegnaar het bureau in Breda gaf de verdachte aan dat hij onwel werd. Er werd directeen ambulance gebeld die klaar stond aan het bureau. Die heeft de verdachtemeegenomen naar het ziekenhuis ter controle. Na onderzoek mocht hij daar weerweg.

De woning van de verdachte is doorzocht. Daar werden verschillendedealerbenodigdheden en resten van verdovende middelen aangetroffen. De rechercheonderzoekt de zaak verder. De verdachte is in verzekering gesteld.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda