Politie ruimt vier hennepkwekerijen

woensdag 10 augustus 2016

Breda / Berkel-Enschot / Tilburg - De politie heeft dinsdag 9 augustus op vier locaties hennep geruimd. In totaal werden 2309 planten in beslag genomen. Er werden drie verdachten aangehouden.

In Breda werd in een pand aan de Goeseelstraat een hennepkwekerij met 223 planten geruimd. Er werd één verdachte aangehouden. Op een adres aan het Leeuwenhof stond een plantage met 168 planten.

In een pand op de Kerkstraat in Berkel-Enschot bevond zich een grote kwekerij met 1672 planten. Er werden geen aanhoudingen verricht. In de Moerkapellestraat in Tilburg stonden 246 wietplanten. Er werden twee verdachten aangehouden. Zij zijn in verzekering gesteld.

Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda