Woning gesloten na vondst harddrugs

woensdag 12 oktober 2016

Breda - Na een inval door de politie is er in een woning in Breda veel harddrugs gevonden. De gemeente heeft de woning direct gesloten.

Op woensdag 12 oktober 2016 in alle vroegte is de politie een woning aan de Academiesingel binnen gevallen. Uit onderzoek was gebleken dat daar twee drugsdealers verbleven en dat er harddrugs binnen zou kunnen zijn. Dat bleek te kloppen. In het pand werden twee mannen van 40 en 42 jaar aangehouden. Ook werden er verschillenden soorten harddrugs in handelaarshoeveelheden gevonden.

Er is al geruime tijd sprake van overlast door drugsdealers en –gebruikers in het centrum van Breda. De gezamenlijke overheid, gemeente, politie en andere partners, werken al geruime tijd samen om deze overlast terug te dringen. De laatste tijd kwamen er veel meldingen binnen van een onveilig gevoel in het Valkenbergpark. Daar is door de gemeente adequaat op ingestoken onder andere door het plaatsen van toezicht camera’s en het inschakelen van een beveiligingsdienst. De politie heeft op de achtergrond een inventarisatie gemaakt van mensen die een forse bijdrage leveren aan de overlast en het onveilige gevoel in het park. Er zijn verschillende onderzoeken gestart. Een van die onderzoeken is uitgemond in deze inval. Burgemeester Paul Depla: “We zetten alles op alles om de drugsdealers uit te schakelen. Zíj zijn de kern van het probleem dus pakken we ze hard aan. Door de sluiting van dit pand stoppen we per direct deze toevoerlijn van drugs naar het Valkenbergpark. We blijven er met alle partijen bovenop zitten.”

De politie viel in alle vroegte de woning binnen. De verdachten werden aangetroffen. Het pand was zeer vervuild. Er is contact gezocht met de gemeente. Die heeft, nadat er een zoeking was geweest, de benedenverdieping van het pand waar de twee verbleven dichtgespijkerd. De overige bewoners van het pand kunnen nog gewoon naar hun gedeelte en hebben niets met de overlast te maken.

Er lopen nog verschillende onderzoeken en trajecten om de overlast en het onveilige gevoel van mensen in het park terug te dringen. De politie sluit meer aanhoudingen dan ook niet uit.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda