Bejaarde dame slachtoffer gemene babbeltruc

dinsdag 14 februari 2017

Breda - Een 89-jarige vrouw is maandagochtend 13 februari 2017 het slachtoffer geworden van een leugenachtige dief. De man heeft de vrouw in haar woning in de Acaciastraat door middel van een smoes bestolen van sieraden.

De man drong maandagochtend rond 10.30 uur met een smoes de woning van het slachtoffer binnen. Korte tijd later bleek dat de vrouw sieraden miste. Het zou gaan om een man van 40 tot 45 jaar oud, met een gezet postuur en een dikke buik. De man droeg donkerkleurige kleding en een donkerkleurige muts. 

De politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld en roept getuigen op zich te melden. Hebt u in de Acaciastraat of de directe omgeving daarvan iets verdachts gezien, of slaat u aan op het opgegeven signalement, neem dan alstublieft contact op met de politie. Samen kunnen we dit soort laffe diefstallen een halt toeroepen. 

De politie vraagt deze week extra aandacht voor babbeltrucs. Onder de noemer ‘Laat niemand binnen, wat ze ook verzinnen’ vroeg André van Duin gisteren bij Omroep Max aandacht voor dit onderwerp en markeerde daarmee de start van de campagne. Met de campagne wil de politie ouderen leren wat ze zelf kunnen doen om te voorkomen dat ze slachtoffer worden van een babbeltruc. Ook wil de politie mensen wijzen op de kwetsbare positie van ouderen en de sociale controle vergroten.

Te vaak zijn ouderen het doelwit van babbeltrucs en woningovervallen. Het vertrouwen van de slachtoffers wordt geschaad en dat heeft veel impact. Als er geweld wordt gebruikt en de babbeltruc bijvoorbeeld uitmondt in een woningoverval, zijn de psychologische effecten nog groter. Vaak komt er ook schaamte bij kijken. Dat maakt dat niet alle slachtoffers aangifte durven te doen. 

Wilt u meer weten over dit onderwerp, klik dan hier.

bron: politie.nl | Categorie: fraude


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda