Bejaarde vrouw slachtoffer van babbeltruc

vrijdag 15 juli 2016

Breda - Een 87-jarige vrouw uit Breda werd slachtoffer van een babbeltruc door een vrouw die zich voordeed als medewerkster van de thuiszorg. De dader ging er vandoor met contant geld en een bankpas.

Op donderdagavond 14 juli 2016 werd er rond 19.15 uur aangebeld bij de 87-jarige vrouw. Ze woont in de wijk Heusdenhout. Voor de deur stond een vrouw die zich voordeed als thuishulp en werd binnengelaten. Er ontstond een gesprek terwijl de aangeefster op haar bed ging liggen. Op een gegeven moment was de thuishulp verdwenen. Dat was ook het moment dat de bejaarde vrouw bemerkte dat ze bestolen was. Er was een contant geldbedrag van een paar honderd euro verdwenen en daarnaast miste ze ook haar bankpas.

De politie nam een aangifte van de 87-jarige vrouw en waarschuwt voor dit soort praktijken. Babbeltrucs zijn smoesjes waarmee oplichters proberen mensen te beroven. De oplichters ogen vaak betrouwbaar. Ze komen aan de deur of spreken mensen aan op straat. Ze zeggen bijvoorbeeld dat ze van de bank zijn of van de thuiszorg, dat ze de meterstand komen opnemen of ze vragen of hun kind bij u naar het toilet mag.

bron: politie.nl | Categorie: fraude


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda