Bejaarde vrouw slachtoffer van babbeltruc

donderdag 13 februari 2014

Terheijden - Een 70-jarige inwoonster van Terheijden is op slinkse wijze bestolen van haar portemonnee. De vrouw parkeerde woensdag 12 februari 2014 rond 15.30 uur haar auto op de Schepenhof. Op het moment dat ze haar woning in de Hoofdstraat binnen wilde gaan, spraken een onbekende man en vrouw haar aan. Na een kort gesprek gingen de man en de vrouw weer weg, maar bleek het slachtoffer haar portemonnee te missen.

Pinpas

De 70-jarige vrouw uit Terheijden kwam woensdagmiddag 12februari thuis van het boodschappen doen toen ze op de Schepenhof door eenonbekend stel werd aangesproken. Tijdens het gesprek stond de tas van hetslachtoffer naast haar op de grond. Eenmaal binnen bleek de vrouw haarportemonnee, met daarin o.a. wat kleingeld en een pinpas, te missen. Uitonderzoek is gebleken dat de daders woensdagmiddag nog geprobeerd hebben tepinnen met de pas. Dit is mislukt.

In de gaten

De politie doet onderzoek naar de diefstal en zoekt onder andereuit of er camerabeelden zijn van de pinautomaat. Ook onderzoekt de politie of dedaders de vrouw mogelijk al in de gaten hielden tijdens het boodschappen doen omzo haar pincode te kunnen bemachtigen. Het gaat om een man en vrouw vanvermoedelijk Oost-Europese afkomst van rond de 25 jaar oud. Het tweetal reed ineen beige kleurige personenauto met buitenlands kenteken.

Getuigen gezocht

De politie is op zoek naar getuigen van de babbeltruc. Heeft u het verdachtetweetal woensdagmiddag gezien op de Schepenhof of in de Hoofdstraat inTerheijden? Heeft u andere informatie over de verdachten, al dan niet incombinatie met de auto, die voor de politie van belang kan zijn? Neem dancontact op met de politie via 0900-8844.

bron: politie.nl | Categorie: fraude


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda