Buurtapp bericht over nep-krantenbezorgers

maandag 26 december 2016

Breda - De wijkagent van Breda Centrum ontving een buurtapp bericht dat er mannen zich voordoen als krantenbezorger. Zij gaan in de wijk Belcrum, centrum en mogelijke andere Bredase buurten langs de deur om geld te vragen voor hun 'diensten’ van afgelopen jaar.

De wijkagent ontving zondagavond 25 december het bericht dat er vier a vijf jongens in de wijk zich uitgaven voor krantenbezorger. Ze gingen van deur tot deur om nieuwjaarswensen te geven en dan een kleine bijdrage te vragen. Bij veel bewoners riep dit vragen op. Als er werd doorgevraagd naar de identiteit renden de ‘krantenbezorgers’ weg.

Babbeltrucs zijn smoesjes waarmee oplichters proberen mensen te beroven. De oplichters ogen vaak betrouwbaar. Ze komen aan de deur of spreken mensen aan op straat. Ze zeggen bijvoorbeeld dat ze van de bank zijn of van de thuiszorg, dat ze de meterstand komen opnemen of ze vragen of hun kind bij u naar het toilet mag. Op YouTube staat een duidelijke film van het ministerie van Veiligheid en Justitie over babbeltrucs.

Wat kan ik het beste doen tegen babbeltrucs aan de deur?

De volgende tips kunnen helpen voorkomen dat u het slachtoffer wordt van een babbeltruc.

Aangebeld?

Opengedaan?

In gesprek?

Onbetrouwbaar?

bron: politie.nl | Categorie: fraude


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda