Breda | straatinfo

fraude politie meldingen

Man (42) aangehouden na oplichting in hotel in Breda

fraude

Breda - Een 42-jarige in Nederland verblijvende Afghaanse man heeft zondagavond 17 februari 2013 onder een valse naam en met fantasieverhalen over een dure boeking die hij zou doen een hotel in Breda voor circa 300 euro benadeeld. De man dronk diverse versnaperingen en dineerde daar. Ook gaf hij meerdere rondjes. . De hoteleigenaar kreeg twijfels over de klant en achterhaalde via internet dat hij een valse naam gebruikte en elders in Nederland zich vermoedelijk al aan oplichting zou hebben schuldig gemaakt. De politie arresteerde de verdachte die geen ID-bewijs kon tonen. Aan het bureau vonden de agenten in zijn fouillering papieren waaruit zijn ware identiteit bleek.

Fantasieverhalen

De hotelier verklaarde dat zondagmiddag een man aan de baliekwam, die een diner en kamers voor 30 personen voor aankomende donderdag wildeafspreken. Er zouden bekende mensen komen uit onder andere de TV-wereld. De mankwam aanvankelijk erg geloofwaardig over. Hij vertelde dat hij ambassadeur wasen in Monaco woonde. Het feest was ter ere van een de bouw van een discotheeklangs de snelweg A-16. De hoteldirecteur besloot de naam van de man te googelen.Het bleek de naam te zijn van een kunstwerk in Israel. Ook stuitte de aangeverop een artikel op internet waarin voor een man met het zelfde signalementgewaarschuwd werd die in Rotterdam en Den Haag met dezelfde verhalen gratisgegeten en gedronken hebben.
Hij belde daarop de politie. Op het moment dat de agentenarriveerden, rende de verdachte weg uit de lobby. Bij een zoektocht door hethotel werd hij aangetroffen toen hij uit een bezemkast kwam. De hoteleigenaarheeft aangifte gedaan tegen hem van flessentrekkerij c.q. oplichting omdat deman inmiddels al 300 euro aan eten en rondjes besteed had. Tegen de verdachtewordt proces-verbaal opgemaakt. De Vreemdelingendienst onderzoekt de status vande man.

Soortgelijke berichten

Politie onderzoekt schietincident, 42-jarige verdachte aangehouden
Gouda

Man aangehouden voor oplichting
Enter

Leugen op leugen; 42 dagen zitten
Doetinchem

Politie waarschuwt voor babbeltruc aan deur
Munstergeleen

Vier verdachten aangehouden wegens oplichting via Marktplaats
Bodegraven

Nepcollectant aangehouden
Helmond

Aanhouding buiten heterdaad voor fraude
Dongen

Twee oplichters opgepakt
Wolphaartsdijk

42-jarige Tilburger door messteken om het leven gekomen
Tilburg

Politieman aangehouden
Purmerend

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio