Vrouw slachtoffer van babbeltruc

zondag 20 maart 2016

Breda - Een 64-jarige vrouw uit Breda is zaterdagmiddag 19 maart 2016 het slachtoffer geworden van een babbeltruc. De vrouw had tussen 13.00 uur en 13.30 uur boodschappen gedaan bij een supermarkt op het Dr. Struyckenplein en werd op weg naar huis aangesproken door twee haar onbekende vrouwen die de weg vroegen. Thuisgekomen miste ze haar pinpas, die in haar jaszak zat. Er bleek al geld mee gepind te zijn.

De politie doet onderzoek naar deze diefstal en wil graag in contact komen met mensen die zaterdagmiddag 19 maart iets verdachts hebben gezien in de supermarkt of de directe omgeving ervan. Ook komt de politie graag in contact met mensen die gezien hebben dat de vrouwen met elkaar stonden te praten.

Tot slot roept de politie op iedereen alert te zijn tijdens het pinnen, bijvoorbeeld in de supermarkt. Staat iemand te dicht bij u, terwijl u een pinbetaling wilt doen, vraag hem of haar dan om afstand te houden. Gaat het niet om uzelf, maar om iemand anders in de rij, spreek degene in kwestie dan ook aan en vraag hem of haar om afstand te houden, of spreek de kassamedewerker aan, zodat die voor de klant kan opkomen. Wil iemand u passeren terwijl u net een pinbetaling wilt doen, wacht dan met het intoetsen van uw pincode. Scherm het pinapparaat altijd goed af als u een pinbetaling doet. Meer informatie over babbeltrucs en het voorkomen ervan vindt u op onze website: www.politie.nl/themas/babbeltruc.html

 

bron: politie.nl | Categorie: fraude


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda