Auto-inbrekers na zoekactie aangehouden

donderdag 5 maart 2015

Breda - De politie heeft in de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 maart mede dankzij een alerte getuige omstreeks 05.20 uur twee mannen aangehouden die verdacht worden van een auto-inbraak op de Dirk Hartogstraat. Het gaat om een 22-jarige man uit Wageningen en een 28-jarige Bredanaar. De 22-jarige verdachte probeerde tevergeefs aan de politie te ontkomen door in het water te springen. Hij werd aan de overzijde na een achtervolging in de kraag gegrepen.

Een getuige belde donderdag 5 maartrond 05.00 uur de politiemet de melding dat op de Dirk Hartogstraat door twee mannen werd ingebroken ineen auto. Het alarmzou afgaan. De inbrekers renden weg in de richting van deOranjeboomstraat. De beide zijruiten van de auto waren ingeslagen. Hetingebouwde navigatiesysteem was gestolen. Volgens de eigenaar was dit al driekeer eerder gebeurd in de afgelopen drie jaar.

Diverse politie eenheden zijn in de omgeving gaan zoeken.Agenten reden met hun auto vanaf de Maarten de Vriesstraat een voetpad op datparallel loopt aan de rivier de Aa (Weerijs). Zij hadden het zoeklicht aangezet.Ze zagen een man verscholen in het hoogstaande gras liggen. Deze man zette hetop een sprinten en sprong het water in. Hij krabbelde er aan de kant van hetparkeerterrein van het ziekenhuis weer uit. Hij werd op de Langendijkaangehouden.

Een andere politie-eenheid zag op de Oranjeboomstraat een auto rijden in derichting van de Dr Struyckenstraat. De bestuurder negeerde het rode licht enreed vervolgens de Dintelstraat in en parkeerde daar. Hierna rende hij eenbrandgang in. Ook hij werd na een achtervolging aangehouden.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda