Twee woninginbrekers op heterdaad aangehouden

woensdag 12 augustus 2015

Breda - Woensdagmorgen vroeg zijn twee inbrekers aangehouden na een inbraak in een woning aan de Bavelselaan.

De politiemeldkamer kreeg rond 00.15 uur een melding van een alerte getuige,die glasgerinkel hoorde. Hij vermoedde dat er in de woning werd ingebroken. Dedaders hadden een personenauto klaar staan. Diverse politie-eenheden redenonmiddellijk naar de Bavelselaan, terwijl de getuige de laatste informatie aande medewerker van de meldkamer doorgaf.

Een hondengeleider met een politiehond arriveerde in de Bavelselaan en kreegte horen dat de daders op dat moment vanuit de voortuin de weg opliepen. Deagentzag op datzelfde moment een man vanaf de oprit de Bavelselaan oplopen. Hijliep naar een geparkeerde personenauto. Hierop riep de agent dat de man wasaangehouden. De politiehond begon hierbij te blaffen. De agent pakte de man bijzijn arm en sommeerde hem om te gaan liggen.

Terwijl de inbreker niet onmiddellijk naar de agent luisterde, hoorde deagent dat de auto, waar de man naar toe was gelopen, werd gestart. De agentvermoedde dat in deze auto een handlanger zat. De agent sloeg op een ruit van deinmiddels wegrijdende auto. De ruit brak hierbij. Hij sommeerde de bestuurder testoppen, maar deze reed weg.

Toen de agent weer naarde eerste man keek, zag hij dat de politiehond de manmet zijn tanden inzijn broek vast had. Nadat de man ging liggen, liet depolitiehond onmiddellijk los. De man werd geboeid en voor verder onderzoekovergebracht naar het politiecellencomplex Mijkenbroek, waar hij werdingesloten. Het gaat om een 18-jarige man uit Zundert.

Terwijl de eerdergenoemde personenauto bij de woning aan de Bavelselaanwegreed,verspreidde een andere agent het signalement van deze auto. Een anderepolitie-eenheid zag de auto op de Allerheiligenweg en liet deze stoppen. Debestuurder werd aangehouden. Het gaat om een 19-jarige man uit Zundert. Hij werdeveneens naar het politiecellencomplex Mijkenbroek gebracht.

Bij onderzoek bleek dat daadwerkelijk in de woning was ingebroken. De dadershadden een ruit vernield om binnen te komen. De woning was doorzocht. Vanaf deoprit werd een personenauto gestolen. Omdat de bewoners afwezig zijn, is noggeen aangifte opgenomen en is niet bekend wat er verder ontvreemd is.Woensdagmorgen is een sporenonderzoek in en om de woning uitgevoerd. De mannenworden woensdag verhoord.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda