Voetjesactie tegen inbraken

woensdag 4 november 2015

Teteringen - De wijkagent in Teteringen organiseerde een actie voor inbraakpreventie in de straten de Haenenveld en Boekentveld. Doel van de actie was om inwoners meer bewust te maken van mogelijk inbraakgevoelige omstandigheden.

Samen met leden van het Buurtpreventie team werd er in de bewuste straten gecontroleerd. Dat gebeurde woensdagochtend 4 november 2015.  Bij maar liefst vijftien woningen was het zonder enige moeite mogelijk om de achterplaats vrij te betreden. De poorten waren niet afgesloten. In een aantal gevallen waren ook de achterdeuren van de huizen niet op slot, terwijl de bewoners ofwel in de woonkamer ofwel elders in hun huis waren. Verder bleken schuren niet afgesloten bij afwezigheid van bewoners. De spullen uit de schuren, waaronder dure gloednieuwe fietsen, konden zo worden meegenomen.

Op inbraakgevoelige plekken werd als waarschuwing een papieren schoenafdruk neergelegd met de tekst "deze voetafdruk had ook van een inbreker kunnen zijn". Zo hoop de politie de bewoners bewust te maken op inbraak gevoelige plekken. Zelf kunt u met verschillende maatregelen zorgen dat inbreken in uw woning niet gemakkelijk is. De meeste inbrekers gaan voor een snelle buit. Hoe langer ze bezig zijn uw woning binnen te komen, hoe groter de kans dat ze het opgeven.

Kijk voor tips en meer informatie op de website van de politie: http://www.politie.nl/onderwerpen/woninginbraak.html

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda