Woninginbrekers nemen auto's mee in Zundert en Chaam

vrijdag 26 december 2014

Breda - In Breda en omliggende plaatsen zijn tijdens de Kerstavond en 1e Kerstdag twaalf woninginbraken dan wel pogingen daartoe gemeld. Er werden vier inbraken in (Klein) Zundert gepleegd. Er werden door de inbrekers ook twee auto's gestolen. De politie, die intensief surveilleert op het tegengaan van woninginbraken, overvallen en straatroven, roept eenieder op om alert te blijven en bij verdachte situaties direct 112 te bellen.

Zundert

In Zundert werd een insluiping gemeld in een woning aan deJasmijnring. Terwijl de bewoner de hond even uitliet, heeft eendief de voordeur open geduwd en onder meer een laptop gestolen. Ook een woningaan de Achtmaalseweg werd door het dievengilde bezocht. Daarwerd de achterdeur vernield. De inbraak werd bij thuiskomst rond 02.45 uurontdekt. De dieven hebben de sleutels van de auto kennelijk gevonden, want deCitroen Saxo met het kenteken 15-HN-ZL was van de dam gestolen. Ook aan deMeirseweg is ingebroken. Daar werd een ruit ingeslagen. Deinbrekers zijn vermoedelijk vanwege het luide inbraakalarm gevlucht. Er zijngeen goederen gestolen. In Klein Zundert werd in een woning aan deEttensebaan ingebroken. De dader verschafte zich de toegangdoor een klepraam te forceren. Er is een tablet-pc gestolen.

Chaam, Ulvenhout, Galder en Baarle-Nassau

Bij een woninginbraak aan de Oude Bredasebaanin Chaam is donderdagavond 25 december 2014 ook de auto van debewoners, een zwarte Landrover met het kenteken VH-147-K gestolen. De inbrekershadden een raam aan de zijkant van de woning ingeslagen. Naast de autosleutelszijn ook andere goederen zoals sieraden gestolen. De auto staat internationaalgesignaleerd. In Ulvenhout werd een woninginbraak gemeld aan de Slotlaan. Deschuifpui aan de achterzijde werd vernield. Er zijn vermoedelijk geenwaardevolle goederen gestolen. In Galder werd op de Galderseweg ingebroken. Erwerd een draairaam geforceerd. Het is nog niet duidelijk wat er buit is gemaakt.In Baarle Nassau werd een inbraak gepleegd in een woning aan de Stationsstraat.Een deur werd geforceerd. Er zijn sieraden en parfums gestolen.

Breda en Raamsdonksveer

In Breda werd donderdagavond een inbraak gemeld aan deBlokmoeren. De dieven hadden een klepraam van de woonkamergeforceerd. Er is een TV gestolen. Bij een woning aan de OudeTerheijdenseweg bleef het bij een poging. Er werd geprobeerd deachterdeur te forceren. In Raamsdonksveer werd ingebroken in een woning aan deScheepswerflaan. Men klom men op een plat dak, waarna een ruitje werd ingetikt.Er zijn onder meer sieraden gestolen. Bij een inbraak aan de Breetweerlaan bleefhet bij een poging. Er zat braakschade aan de achterdeur.Voorkom ongewenst bezoek tijdens de Kerstdagen

Met Kerst zoeken veel mensen hun familie en vrienden op. Datweten helaas ook inbrekers. Natuurlijk let de politie tijdens de Kerstdagen ookop vreemde en verdachte situaties. Maar de politie kan ook uw ogen en oren goedgebruiken. Hoort u of ziet u iets ongewoons? Een persoon die op de uitkijkstaat? Aarzel niet en bel direct 112. De politie kan dan wellicht een inbraakvoorkomen en een inbreker op heterdaad aanhouden.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda