Drie aanhoudingen voor openlijke geweldpleging

maandag 23 januari 2017

Breda - De politie heeft vorige week met toestemming van de officier van justitie drie mannen (25, 26 en 26 jaar) uit Zevenhuizen aangehouden in verband met een openlijke geweldpleging die zondagnacht 13 november 2016 plaats vond op de Adriaan van Bergenstraat. Het trio heeft een dagvaarding gekregen.

Zondagnacht 13 november rond 03.30 uur liepen een stel uit Dongen (25 en 26 jaar) en een stel uit Breda  (27 en 31 jaar op de Adriaan Bergenstraat.  Zij zagen een gewonde man op een parkeerterrein liggen. Zij schoten het slachtoffer te hulp. Terwijl zij hulp verleenden werden zij belaagd door enkele mannen die uit een auto stapten. Ze werden geslagen en geschopt. Ze moesten voor behandeling naar het ziekenhuis. Een van de mannen had een schouder uit de kom, de ander liep een snijwond op zijn voorhoofd op. Een van de vrouwen had een snijwond op haar achterhoofd, de ander hield een verzwikte enkel aan het incident over. De daders reden weg in een auto. Een van de achterblijvers noteerde het kenteken waardoor de politie de drie verdachten op het spoor kwam.

De verdachten werden met toestemming van de officier van justitie op dinsdag 17 januari jl. buiten heterdaad aangehouden. Uit hun relaas maar ook uit het recherche onderzoek bleek dat zij het eerder die nacht in een shoarmazaak aan de stok hadden gehad met een andere groep. Dat werd door de horeca agenten gesust, waarna beide groepen ieder een andere kant werden uitgestuurd. Volgens de verdachten zou het daarna op de parkeerplaats opnieuw tot een confrontatie met dezelfde groep zijn gekomen. De gewonde man zou een van hen zijn geweest. Mogelijk dat zij de twee stelletjes daar ook voor hebben aangezien. Deze aangevers hadden echter niets te maken met het tumult in die eetzaak.

 

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda