Drie arrestanten na geweld tegen politie

zondag 22 mei 2016

Breda - Een 24-jarige man uit Breda, een 26-jarige man uit Bavel en een 26-jarige vrouw uit Breda zijn in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 mei 2016 aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging, mishandeling en belediging. Dat gebeurde na een geweldsincident in de Bredase binnenstad. Het drietal viel daarbij een 31-jarige politieagent aan. Die deed vervolgens aangifte. Hij moest zich in een ziekenhuis laten behandelen aan zijn verwondingen.

De 26-jarige vrouw en een 26-jarige man hadden voor de deur van een horecagelegenheid aan de Haven onenigheid. Politieagenten wilden de ruzie sussen, maar de vrouw gooide één van hen een glas drinken in het gezicht, beledigde de agent en schopte hem. De politieman hield de vrouw daarop aan, maar werd vervolgens aangevallen door de 26-jarige man. De vechtende mensen kwamen hierbij ten val. Een andere agent wist zijn collega te ontzetten en hield de mannelijke verdachte aan. Een derde man, die zich ook met de onenigheid ging bemoeien en ook probeerde de aangehouden vrouw te ontzetten, kon korte tijd later met de hulp van horecaportiers eveneens worden aangehouden. Het drietal bleef zich agressief gedragen en is door meerdere politie-eenheden naar het politiebureau gebracht. De drie verdachten hebben de nacht in de cel doorgebracht en worden zondag verhoord.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er streng tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het Openbaar Ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en andere personen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Verdachten worden gelijk aangehouden. De politie registreert alle incidenten met agressie en geweld. Zij doet altijd direct aangifte. Het Openbaar Ministerie brengt de dader zo snel mogelijk voor de rechter en eist driemaal zo hoge straffen. Daarbij kan het Openbaar Ministerie snelrecht of supersnelrecht toepassen. Bij snelrecht vindt de rechtszaak tegen de verdachte binnen veertien dagen na het incident plaats, bij supersnelrecht binnen drie dagen.

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda