Huiselijk geweld leidt politie naar hennep

donderdag 24 december 2015

Breda - De politie reageerde woensdagavond 23 december 2015 op een melding van huiselijk geweld tussen echtelieden. Tijdens het onderzoek stuitte de agenten op drie kleine hennepkwekerijen in de woning.

Rond 18.30 uur werden de politie en ambulancedienst geroepen bij een gewonde vrouw in de Karbouwstraat. De 32-jarige vrouw werd op straat aangetroffen had een hoofdwond. Ze vertelde dat ze mishandeld was door haar echtgenoot en dat ze daarbij onder andere een kopstoot gekregen. Het slachtoffer moest voor medische behandeling mee naar het ziekenhuis. De politie brak de deur van de woning open met de bedoeling de verdachte te arresteren. In de woning werd echter niemand meer aangetroffen. Wel vonden de agenten drie hennepkwekerijen. Twee slaapkamers waren ingericht als kleine wietplantages en ook in de schuur werd hennep gekweekt.

Verder bleek dat er illegaal stroom werd afgetapt. Een medewerker van elektriciteitsbedrijf Enexis stelde vast dat op een gevaarlijke manier buitenom de meter stroom werd afgenomen. Nadat de stroom was uitgeschakeld, heeft de politie in overleg met de Officier van Justitie de plantage laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen. Het ging in totaal om circa 270 hennepplanten. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd. De identiteit van de verdachte is bekend. Er wordt naar hem gezocht.

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en/of waterschade door lekkage. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.

Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:  • Aanwezigheid van hennepgeur; • Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting; • Constant zoemend of ronkend geluid; • Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda